Menú Cerrar

FOTODEPILACIÓ

La fotodepilació és un tractament estètic que ens ajuda a eliminar el pèl del nostre cos. La definició de la fotodepilació IPL (Intensed Pulse Light, Llum Polsada Intensa) és una tècnica que es basa en el principi de la fototermòlisi selectiva, segons el qual la llum aplicada sobre la pell es transforma en calor a través de la melanina del pèl destruint les cèl·lules germinatives del fol·licle pilós que alimenta el mateix. De forma més simple, el raig de llum que dispara la màquina identifica el pèl per contrast de color i el destrueix. L’eficàcia i número de serveis a realitzar vindrà determinat per molts factors com  la presència de trastorns hormonals, el color i grossor de la pell, la profunditat i el color del pèl, la densitat fol·licular, el sexe o l’edat.

En termes generals, en un tractament òptim es pot eliminar el 80% del pèl de la zona tractada, l’eliminació total és impossible, ja que existeixen milions de fol·licles pilosos en el nostre cos. El que sí que aconseguim és una disminució molt important, el pèl restant és molt més dèbil i el creixement molt més lent. Es poden fer un parell de sessions a l’any de manteniment. Hi ha zones com la cara que és més difícil d’eliminar el pèl, es necessitarà moltes més sessions per aconseguir-ho. En canvi en les zones de cames, aixelles, engonals, és més senzill i amb 6 sessions n’hi ha prou.

Hem de tenir en compte que aquest tractament requereix mesures per tal que no es produeixi cap lesió. Primer, tenir clar que estem fent una petita agressió a la pell, que produeix que aquesta estigui sensible i irritada encara que no de forma visible. Això comportarà que no podrem exposar la pell al sol durant els 15 dies posteriors al tractament, i en les zones com la cara i els braços utilitzar protecció solar. També recomanem utilitzar cremes hidratants calmants pels 3-4 dies posteriors a la fotodepilació per alleugerir la nostra pell.